Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik rinitin zamanında tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Dr. Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi hafif başlayan belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinitin önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Alerjik reaksiyonların, vücudun doğuştan gelen duyarlılığı sonucu oluşabileceğini söyleyen Dr. Erdoğan, bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjilerin burun akıntısı, hapşırma, öksürük, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini açıkladı. Başlangıçta hafif seyreden şikayetlerin zamanla yaşam kalitesini etkileyebileceğini belirtti.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

Dr. Erdoğan, alerjik rinitin etkili bir tedavisinin alerjen maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti ancak bunun her zaman mümkün olmadığını da ekledi. Belirtilerin kontrol altına alınması için ilaç kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, ilaç tedavisinin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

İŞİTME KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN TEDAVİ ŞART

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmadığını belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini açıkladı. Dr. Erdoğan, orta kulaktaki sıvı birikiminin işitme kaybına yol açabileceğini belirtti.

DOĞRU TANI ÖNEMLİ

Alerjik belirtilerin üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabildiğini söyleyen Dr. Erdoğan, alerjilerin doğru tanı konulmadığında antibiyotik kullanımına neden olabileceğini ve yanlış tedaviye yol açabileceğini ifade etti. Doğru tanının komplikasyonları önlemede önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Erdoğan, alerjiye erken tanı konulmasının çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz