Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Dr. Murat Yaycı’dan Klima Kullanımı İle İlgili Öneriler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, klima kaynaklı baş ağrılarına karşı uyarılarda bulunarak, klimaların doğru kullanımına dair öneriler verdi.

Uzman Dr. Murat Yaycı, yaz aylarında artan klima kullanımının yarattığı baş ağrısı başta olmak üzere diğer sağlık sorunlarına dikkat çekti. Baş ağrılarının nedenlerini ve alınabilecek önlemleri dört başlıkta sıraladı:

  • Sıvı kaybı: Klima, çalıştığı ortamdaki nemi alarak vücudun sıvı kaybetmesine yol açabilir. Bu durumda, yeterince su tüketilmemesi baş ağrıları ve başka hastalıklara sebep olabilir.
  • Soğuk hava: Soğuk hava, damarları daraltarak baş ağrısına sebep olabilir. Klimanın derecesini çok düşürmemek ve zaman zaman kapatarak oda sıcaklığını dengelemek baş ağrılarının önüne geçebilir.
  • Klima filtresi: Ortamdaki toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küf sporları gibi çeşitli alerjen maddeler klima filtresine yapışarak tekrar ortama yayılır. Bu durumda, baş ağrıları, sinüs tıkanıklığı, alerji ve tahriş ortaya çıkabilir. Klima filtrelerinin düzenli temizlenmesiyle bu durumun önüne geçilebilir.
  • Hava yoluyla bulaşan hastalıklar: Klimalar, özellikle grip gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Bu sebeple söz konusu hastalıkları olan kişilerle aynı ortamda klima çalıştırılmamalıdır.

Yaycı, şiddetli baş ağrıları karşısında şu önerilerde bulundu:

“Klima ünitesinin temizliğinden emin olun. Bu sayede hem şiddetli baş ağrılarının hem de alerji gibi meydana gelebilecek diğer hastalıkların oluşmasını engellemiş oluruz. Klima kullanımında yeterli su tüketimine dikkat etmeyi unutmayın. Baş ağrısı giderek şiddetleniyorsa veya alınan önlemlere rağmen iyileşmiyorsa doktora danışarak uygun ağrı kesicilerle tedavi desteklenmeli. Klimalar sıcak havalarda kurtarıcımız olsa da bilinçsiz ve dikkatsiz kullanımda hayat kalitemizi düşüren baş ağrıları kaçınılmaz bir sonuçtur”

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz