Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta İdrar Yapmak Sağlığa Zararlı! Uzmanlar Uyarıyor

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılara göre, duşta idrar yapmanın sağlığımıza birçok zararı olabilir. Dr. Irwin, suyun akış sesinin mesanenin idrar yapma sinyali almasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu alışkanlık uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak çeşitli mesane sorunlarına yol açabilir.

Özellikle kadınlar, ayakta idrar yapmanın pelvik taban kaslarını baskıladığını ve mesanenin tamamen boşalmamasına neden olduğunu belirtiyor. Bu durumun uzun vadede idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbrek fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine yol açabileceği ifade ediliyor.

Mesanede kalan idrar, bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturabilir ve bu da ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguluyor. Dr. Irwin ve Dr. Jeffrey-Thomas, idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvaleti kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, mesane sağlığını korumak için pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapılmasını ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca, hijyen kurallarına uymak da idrar yolu enfeksiyonlarını önlemede önemli bir role sahip.

Related Posts

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.